Прихильники

середу, 18 травня 2011 р.

Памятник имени Рыльского

В первую очередь потому, что зрение наших чиновников обладает уникальным свойством крайней избирательности. Например, сообщение из высоких инстанций о том, что уборщица отмыла памятник, нам прислали... в ответ на заметку «Благоустройство как создание терриконового ландшафта», размещенную на той же полосе, что и вышеупомянутое фото (об этом свидетельствует «шапка» официальной отписки).

В письме читательницы говорилось о скандальной массовой вырубке зеленых насаждений на Совских прудах и очень странном решении городской власти, разрешающей уничтожить тысячи деревьев! Жители обращались через газету к руководителям столицы с требованием разъяснить, как в обход общепринятых процедур можно было принять столь шокирующее решение. И власть ответила — тем, что прокомментировала размещенную рядом, не относящуюся к этой проблеме фотографию изгаженного памятника! Пожалуй, этот факт в диалоге жителей и руководителей говорит нам больше, чем самая подробная, изощренная и многословная отписка.

середу, 30 березня 2011 р.

На Совських ставках може з’явитися парк відпочинку

На Совських ставках, що у Солом’янському районі столиці, може з’явитися парк відпочинку, повідомив перший заступник голови столичної адміністрації Денис Басс під час виїзної наради. Щоправда, для цього потрібно внести поправки до проекту реконструкції водойми і навколишньої території, повідомляє «Радіо Київ».

Окрім того, змінити балансоутримувача.

«Мы посмотрели Совские пруды, они полностью в заброшенном виде. Там можно было бы построить парк, но нужно решить вопрос, потому что земля эта принадлежит не городу, а Пуще-Водице. Я думаю, что мы договоримся, потому что это парк, который действительно мог бы помочь жителям»


http://kreschatic.kiev.ua/ua/3649/news/1183648646.html

неділю, 27 березня 2011 р.

В Киеве грядет массовая вырубка деревьев

«Под Евро будут сноситься деревья в связи со строительством транспортных развязок, дороги к аэропорту «Жуляны», зоны гостеприимства стадиона «Олимпийский». Но они все сносятся в соответствии с распоряжениями, за них будут проплачены средства на восстановление стоимости за исключением тех зеленых насаждений, которые сносятся на стадионе «Олимпийский», потому что по ним есть отдельное решение Кабинета Министров»

неділю, 20 березня 2011 р.

Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку м. Києва на 2006 рік


РІШЕННЯ

від 9 березня 2006 року N 137/3228

Про внесення змін до рішення Київради від 27.12.2005 N 622/3083 "Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку м. Києва на 2006 рік"

Відповідно до пункту 22 частини другої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" Київська міська рада вирішила:

1. Внести у додаток до Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Києва на 2006 рік "Розподіл асигнувань на фінансування капітальних вкладень на 2006 рік", затвердженої рішенням Київради від 27.12.2005 N 622/3083 "Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку м. Києва на 2006 рік" (із змінами та доповненнями, внесеними рішенням Київради від 02.02.2006 N 6/3097), зміни згідно з додатком.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Київський міський голова

О. Омельченко


Додаток
до Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Києва на 2006 рік
(в редакції рішення Київради
від 9 березня 2006 р. N 137/3228)


РОЗПОДІЛ АСИГНУВАНЬ НА ФІНАНСУВАННЯ КАПІТАЛЬНИХ ВКЛАДЕНЬ НА 2006 РІК


асигнування (тис. грн.)

Найменування

Програма капітальних вкладень

Програма фінансування

Програма капітальних вкладень, всього

Спеціальний фонд міського бюджету

Кошти району

Інші

Програма фінансу-
вання, всього

Спеціальний фонд міського бюджету

Кошти району

Інші

Всього

в тому числі

Всього

в тому числі

Бюджет розвитку

Цільові фонди

Субвенції з Держав-
ного бюджету України

Бюджет розвитку

Цільові фонди

Субвенції з Державного бюджету України

А

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

ВСЬОГО

3814744,1

2932704,0

1997658,4

742925,5

192120,1

364386,5

517653,6

3925474,4

3026183,3

2026533,1

807530,1

192120,1

366386,5

532904,6

БЛАГОУСТРІЙ ТА ОЧИЩЕННЯ СОВСЬКИХ СТАВКІВ У СОЛОМ'ЯНСЬКОМУ РАЙОНІ

600,0

600,0

600,0

600,0

600,0

600,0


Природоохоронна прокуратура розслідує вирубку дерев на Совських ставках

Природоохоронна прокуратура розслідує вирубку дерев на Совських ставках
Share
Хто і чому знищив дерева на Совських ставках - досі з'ясовує Природоохоронна прокуратура. Нагадаємо, 21 лютого там вирубали близько сотні дерев. Місцеві жителі переконані: насадження зрубали, щоби на їх місці збудувати приватні котеджі.

На цьому місці за два дні знищили близько сотні дерев. Хто і з якою метою - мешканцям мікрорайону Совки досі ніхто не пояснив.

Катерина Ангелуца, місцева жителька: "Нас не повідомив ніхто ні про що, для чого ці дерева вирубуються. Ми, канєшно, в жасі стали від цього. Це ж кисень, це ж повітря, ми всі розумієм, що таке дерево".

Одна з версій - на цьому місці має пролягти іще одна дорога до Жулян. Проте мешканці не вірять. І переконують: на місці квітучого парку невдовзі побудують приватні котеджі.

Лариса Ніконова, місцева жителька: "Несколько лет тому назад я, идя с кладбища, застала сцену, когда шагами вымеряли каждый свою территорию с прибывших на машинах. Вот поэтому идет эта расчистка".

Як запевняє місцевих мешканців Солом’янський "Зеленбуд", дозвіл на вирубування дерев є. Однак ані документів, ані офіційних пояснень їм не надає.

Людмила Захарченко, заступник керівника органу замоорганізації мікрорайону Совки: "Дозвіл на вирубку єсть від 21 лютого цього року, дозвіл єсть. Але ж техніку завезли ще 18 лютого. Ми їх попросили, щоб вони надали письмову відповідь на всі ці дії, які відбуваються тут. Ну, вони пообіцяли, що нададуть".

Не прокоментували ситуацію у "Київзеленбуді" і 5 каналу. Тим часом з’ясувати, хто і для чого незаконно зрубав зелені насадження на Совських ставках, узялися у Природоохороній прокураторі.

Вадим Гаєвич, Природоохоронний прокурор м. Києва: "На даний момент слідство триває. Дійсно встановлено незаконне самовільне знищення зелених насаджень. Державною екологічною інспекцією нараховуються збитки, спричинені державі незаконним знесенням зелених насаджень. Буде прийнято рішення відповідно статті Кримінального Кодексу України".

Поки що влада мовчить, а правоохоронці шукають винних, місцеві мешканці оббивають пороги кабінетів чиновників. Вони переконані: під сокиру піде ще не одне дерево.

Наталя Гончарова, Микола Лєбєдєв, 5 канал.


http://5.ua/newsline/198/0/74055/

Перелік об'єктів природно-заповідного фонду

На території Солом’янського району м. Києва розташовано 6 об’єктів природно-заповідного фонду, що мають статус пам’яток природи місцевого значення та визначені відповідними рішеннями Київради, а саме:

  • Парк на території Національного технічного університету „КПІ”
  • Старий дубовий гай по вул. Борщагівській, 141
  • Витік р. Либідь в парку Відрадний
  • Пам’ятка природи „Байкова гора” на узвозі Протасів Яр
  • Дуб-довгожитель на вул. Індустріальній, 2
  • "Партизанський дуб" на вул. Червонопартизанська, 21.
Крім того, до складу територій, що пропонуються для розвитку мережі об’єктів природно-заповідного фонду відповідно до Рішення Київської міської Ради №806/3381 від 19.07.2005 року „Про затвердження Програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста” входять наступні зелені зони:
  • парк „Совська балка” площею 35,9 га
  • парк „Балка Проня” площею 16,2 га
  • парк вздовж р. Нивка (ставки №4,5,6) площею 16,2 га.

Загроза знищення Совських ставків

Нині небезпека нависла над Совськими ставками – унікальною історичною та приро­до­охо­ронною зоною. На Совках заплановане будівництво торговельно-розважального центру. При цьому самі ставки планується засипати.

«Совские пруды располагаются на территории двух районов Киева: Соломенском, где находятся истоки, и Голосеевском – где воды прудов впадают в р. Лыбедь, через р. Совку. Издавна Совские пруды и яры, в которых они располагаются, были местом отдыха киевлян. Застройка вокруг прудов привела их на грань умирания. Строители и инвесторы уже примеряются к освоению территорий на месте засыпанных Совских прудов.

Как сообщалось в прессе, Киевская городская администрация передала частной струк­ту­ре право строительства торгово-развлекательного центра на территории прудов. При этом придётся засыпать большую часть водной поверхности. Администрация города рас­счи­тывает, что реализация инвестпроекта сможет обеспечить создание полноценной рекреационной зоны.

Лучше бы уже сразу честно объявили конечную цель: засыпка Совских прудов и по­строе­ние на их месте… жизнь подскажет чего!!! Жилье, офисы, развлекательные центры, торго­вые супермаркеты, – все это может принести сверхприбыль. Только такое строи­тельство наверняка разрушит водоносные слои и источники, питающие весь каскад озер. И дети киевлян будут за свежим воздухом и водой ходить в супермаркеты.

Такому развитию событий надо немедленно воспрепятствовать и вернуть киевлянам пруды и прилегающую к ним территорию, как уникальный водно-ландшафтный парк. Что это даст?

1. Это будет первое полномасштабное возрождение (по сути, воссоздание) водно-ланд­шафт­­ного парка в Киеве, который включает восстановление Совских прудов, родников, ландшафтных склонов. Он станет одним из первых экологических коридоров, в которых так нуждается Киев.

2. Все мероприятия можно провести как начало возрождения р. Лыбедь, которая имеет один из притоков в Совских прудах.

3. Город уже несколько лет выделяет средства на восстановление части Совских прудов, но, очевидно, вследствие некомплексности подхода (пытаются восстановить одни пруды, забывая о других, отсутствие единого проекта на восстановление и т.д.). Это, скорее всего, напоминает освое­ние выделенных средств, а не получение конечного результата. Поэтому необходим комп­лекс­ный подход к сохранению и развитию Совских прудов. На территории прудов можно со­здать первую вело-пешеходную зону отдыха Киева, не воспрещаются аттракционы, небольшие кафе и др.

4. Это мероприятие даст возможность построить технологию спасения и возрож­дения водных объектов Киева, стратегию которых должны разрабатывать профильные институты.

5. Создание такого парка станет отправной точкой для поворота освоения Киева в нравст­венную плоскость.

6. Тот, кто решится взять на себя ответственность и хлопоты по такому сложному делу (и при должной информационной поддержке) может рассчитывать на искреннюю благодарность киевлян, с вытекающей их поддержкой других мероприятий».

http://forumspaskiev.org.ua/databox/2006/01/1.php