Прихильники

неділя, 20 березня 2011 р.

Природоохоронна прокуратура розслідує вирубку дерев на Совських ставках

Природоохоронна прокуратура розслідує вирубку дерев на Совських ставках
Share
Хто і чому знищив дерева на Совських ставках - досі з'ясовує Природоохоронна прокуратура. Нагадаємо, 21 лютого там вирубали близько сотні дерев. Місцеві жителі переконані: насадження зрубали, щоби на їх місці збудувати приватні котеджі.

На цьому місці за два дні знищили близько сотні дерев. Хто і з якою метою - мешканцям мікрорайону Совки досі ніхто не пояснив.

Катерина Ангелуца, місцева жителька: "Нас не повідомив ніхто ні про що, для чого ці дерева вирубуються. Ми, канєшно, в жасі стали від цього. Це ж кисень, це ж повітря, ми всі розумієм, що таке дерево".

Одна з версій - на цьому місці має пролягти іще одна дорога до Жулян. Проте мешканці не вірять. І переконують: на місці квітучого парку невдовзі побудують приватні котеджі.

Лариса Ніконова, місцева жителька: "Несколько лет тому назад я, идя с кладбища, застала сцену, когда шагами вымеряли каждый свою территорию с прибывших на машинах. Вот поэтому идет эта расчистка".

Як запевняє місцевих мешканців Солом’янський "Зеленбуд", дозвіл на вирубування дерев є. Однак ані документів, ані офіційних пояснень їм не надає.

Людмила Захарченко, заступник керівника органу замоорганізації мікрорайону Совки: "Дозвіл на вирубку єсть від 21 лютого цього року, дозвіл єсть. Але ж техніку завезли ще 18 лютого. Ми їх попросили, щоб вони надали письмову відповідь на всі ці дії, які відбуваються тут. Ну, вони пообіцяли, що нададуть".

Не прокоментували ситуацію у "Київзеленбуді" і 5 каналу. Тим часом з’ясувати, хто і для чого незаконно зрубав зелені насадження на Совських ставках, узялися у Природоохороній прокураторі.

Вадим Гаєвич, Природоохоронний прокурор м. Києва: "На даний момент слідство триває. Дійсно встановлено незаконне самовільне знищення зелених насаджень. Державною екологічною інспекцією нараховуються збитки, спричинені державі незаконним знесенням зелених насаджень. Буде прийнято рішення відповідно статті Кримінального Кодексу України".

Поки що влада мовчить, а правоохоронці шукають винних, місцеві мешканці оббивають пороги кабінетів чиновників. Вони переконані: під сокиру піде ще не одне дерево.

Наталя Гончарова, Микола Лєбєдєв, 5 канал.


http://5.ua/newsline/198/0/74055/

Немає коментарів:

Дописати коментар